Körmend, Széchenyi utca 2.

Történetünk

35 év hosszú idő. A Mini Cukrászda története pontosan ennyi időre nyúlik vissza. Édesapám 1981-ben döntött úgy, hogy "maszek" lesz és kilép a Vendéglátó Vállalatból. A kezdeti lépések nagyon nehezek voltak, de édesanyámmal közösen beindították a kis üzletüket. Kezdetben csak ketten dolgoztak, édesapám Ferenc a cukrászműhelyt vitte és végre a nagy elődöktől Mészáros Györgytől, Proffeld bácsitól tanultakat tudta kamatoztatni, édesanyám Marika pedig a kis üzlet eladója, "lelke" lett. A kis cukrászdát hamar a körmendiek megkedvelték, és már nemcsak a téli időszakban, hanem az egész évben készültek a finom sütemények, torták, fagylaltok.

1993-ban bővítés mellett döntöttek, ekkor már én is bekapcsolódtam az üzlet munkájába. Számomra nem volt kérdés, hogy ezt a szakmát válasszam, hiszen 6 éves koromtól ebben nőttem fel, és már korán beivódott a szakma szeretete, még ha néha sok nehézséggel is jár.

2004-ben mestervizsgát tettem. Sajnos időközben a válság elérte cukrászdánkat is, valamint a multik térnyerése nehéz helyzetbe hozta a kisvállalkozásokat, de a család mindvégig összetartva átvészelte ezt az időszakot.

A szülők úgy döntöttek, hogy 30 hosszú, fáradságos és szép év után átadják a stafétabotot, így 2011-től én vezetem Körmenden jól ismert kis cukrászdát, a Mini Cukrászdát.

A hagyományok megőrzése mellett nagy hangsúlyt fektetek a tudás tovább fejlesztésére, új utakat járva, új eljárásokkal, alapanyagokkal kísérletezve, ám mégis ragaszkodva a minőségi elvárásokhoz. Igyekszünk a hagyományos receptekkel megfelelő technológia mellett a mai kor igényeinek is az étkezési kultúra változása szerint korszerűsíteni, megőrizve süteményeink ízét teljes mértékben.

Látogasson el hozzánk tekintse meg kínálatunkat. A cukrászda minden munkatársa azon fáradozik, hogy vendégeink személyes és minőségi kiszolgálásban részesüljenek.

 

Pappné Horváth Ildikó   cukrászmester

  

 

Képek a Mini Cukrászdáról, háttérben a Körmendi Fő tér

Megnyitottuk új üzletünket Körmenden a Szabadság téren!

 

Free Joomla! template by L.THEME