Gondolunk cukorbetegségben valamint valamilyen ételallergiában szenvedő vendégeinkre is,
így számukra készítünk diabetikus, gluténmentes és laktózmentes süteményeket és tortákat.
Cukorbetegeknek és az egészségtudatos táplálkozás híveinek – cukormentes, diabetikus sütemények, torták
A cukorhelyettesítők kitűnő alternatívát jelentenek a fehér cukor helyettesítésére.
Azt mindenki jól tudja, hogy édesíteni nem csak cukorral lehet, hanem számtalan más anyagot is használhatunk erre a célra. Elsőre nem könnyű közöttük eligazodni, hogy melyik hízlal, melyik nem, mennyire édesek, milyen az ízük?
Fő előnyeik: - energiatartalmuk alacsonyabb a cukorénál, vagy egyáltalán nincs
- nem okoznak hirtelen vércukorszint emelkedést mint a cukrok
- mivel inzulin nem szükséges a lebontásukhoz, ezért cukorbetegek is biztonsággal fogyaszthatják őket
Xylit, más néven nyírfacukor utóíz mentes növényi alapú édesítő mely állagában és ízében is hasonlít a nádcukorra.
Előzetes megbeszélés alapján kérésre, rendelésre készítünk „cukormentes”, diabetikus süteményeket és tortákat, melyek csökkentett szénhidrát tartalmú lisztből, nyírfacukorral vagy természetes gyümölcsből kivont cukorral készülnek.
Már 2-3 szelet sütemény vagy torta elkészítését is vállaljuk.
Lisztérzékenyeknek – gluténmentes sütemények, torták
A glutén a gabonákban és búzafélékben megtalálható fehérje komplex, melynek fogyasztása egyes embereknél emésztési nehézségeket okoz. Ők a gluténérzékenyek. Ma már a gluténmentes diétát nem csak a gluténérzékenyek követik, hanem egyre népszerűbb a fogyni vágyók, egészség tudatos fogyasztók körében is.
Előzetes megbeszélés alapján kérésre, rendelésre gluténmentes alapanyagokból, gluténmentes liszt vagy mandulaliszt felhasználásával készítünk süteményeket és tortákat.
Már 2-3 szelet sütemény vagy torta elkészítését is vállaljuk.
A laktózérzékenyeknek – laktózmentes sütemények, torták
A laktózérzékenység vagy laktózintolerancia – tejcukor érzékenység vagy tejcukor-intolerancia a tejben és a tejtermékekben megtalálható laktóz, vagy más néven tejcukor lebontásának a képtelensége. Ennek oka a lebontáshoz szükséges laktáz enzim teljes hiánya vagy igen alacsony szintje.
Előzetes megbeszélés alapján kérésre, rendelésre laktózmentes alapanyagokból készítünk süteményeket és tortákat.
Már 2-3 szelet sütemény vagy torta elkészítését is vállaljuk.